Helgen

Noterat att jag har gått och blivit riktigt förkyld, tajming, det är ju lov... Dumma, dumma bihålor som bråkar med mig!

Daniel var hemma hos mig i helgen. I fredags var vi ute på torp, Daniel som föreslog det, han ville köpa kläder... Det måste ha att göra med att han varit sjuk en vecka som fick honom att komma med detta skumma förslag.. Trevligt var det i alla fall. Vi var en sväng hos farmor också och så lämnade vi av två köksbord på mammas jobb som hon ska lacka åt oss. Blir nog fint :)

Igår var det släktkalas hemma hos mormor och morfar, de firade 50årig bröllopsdag. Fick sålt en del smycken. Mycket trevligt!

Idag åkte Daniel hem tidigt. Buhu. Uppe tidigt var vi också. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag... Ska se senaste greys anatomy avsnittet i alla fall. Kanske borde städa lite på mitt rum också, det är bara att lägga undan lite kläder som ligger i soffan så är det klart. Kanske borde se klart på l-word säsongen också. Har föresten sett första säsongen med Terminatior, the Sarah Connor chronlicles, den var riktigt bra. Undrar när nästa säsong kommer. Många serier att hålla ordning på nu känns det som, jag ser på:
  • Heroes
  • Greys Anatomy
  • L-Word
  • Terminator, The Sarah Connor Chronicles
Vad ska jag göra nu tro? Jag ska kolla om jag får tag på en av dem som köpt smycken av  mig så jag kan inkassera lite pengar så att jag kan betala fakturan på smyckena.. Kan ju vara bra.

Brudbinderi.

Rätt så meningslös dag i skolan i dag vill jag lova. Vi fick en uppgift. Sedan pratades det en del. Sedan åkte jag hem.

I Måndags gjorde vi ju brudbuketter. Här kommer min.



Blev rätt nöjd med den. Detta var alltså min första famnbukett.

Måndag

Idag var det ju meningen att vi skulle skriva kontrakt på lägenheten. Men damen som vi skulle träffa var tvungen att åka iväg på något ärende och ställde in vårat möte. Hon kommer skicka hem kontraktet istället så får vi skriva på det hemma och om vi har några frågor får vi ringa. Chansen att få lägenheten renoverad innan vi flyttar in blir bara mindre och mindre. Frågor angående renoveringen är det dessutom en annan dama vi ska vända oss till för att få svar på.. Lite less blir jag...

Idag gör vi brudbukett i skolan. Blir inte alls som jag hade tänkt mig... Visar bild senare när den är klar. Måste skriva en saga också till bruden som buketten ska vara till.. Så trött blir jag! Jag kommer inte på någonting! Det står bara helt still, en saga?! Suck...

Älskade Lillebror!

I helgen var jag hemma hos mamma och träffade Lillebror Sebastian, mestadels kallad Bassie. Det har varit en sådan underbar helg!
Bassie är snart två år och jag heter enligt honom Dii eller Inn. Lilla lillebror har varit så fruktansvärt söt hela helgen! Han har inte låtit mig vara ifred en enda liten stund. Han har ropat efter mig hela tiden och har jag inte kommit har han gått och hämtat mig. Tagit mig i handen och gått iväg med mig eller om jag inte har velat komma försökt dra med mig. Har jag legat ner har han tagit tag om halsen på mig och försökt dra med mig.

Han fullkomligen älskar traktorer och har massor av dem, även massa grävmaskiner och lastbilar med flak på (man kanske kallar dom tipp bilar eller liknande, jag vet inte) och vill att jag ska leka med honom. Han har grävt efter duplo bitar hela helgen och jag har varit med. Vi har läst böcker och sett på Maddicken och Emil. Han har också blivit visad att man kan titta på traktorer (han har det som samlings ord för traktorer, grävmaskiner och oftast lastbilar) på blocket och youtube. Så vi har suttit en hel del vid datorn och tittat på traktorer.

Han somnar också i soffan efter att vi har ätit middag och han ville sitta hos mig när jag åt och igår somnade han också i min famn. Vi delar rum eftersom att jag är där så sällan, jag har bara en madrass där som jag bäddar upp när jag är där. På mornarna när han vaknar är den första han ropar på Mamma. Men i morse ropade han på mig när han vaknade.

Han har kommit på att det är väldigt roligt att dricka vatten ur kranen på toaletten så i fredags var han inne på toaletten själv och hängde i handfatet och drack vatten. Men så trillade han ner och slog i munnen i handfatet och började bloda ordentligt. Det gör så ont i mig när jag ser att han skadar sig och jag får ofta hemska bilder i huvudet på saker som skulle kunna hända honom. Jag blev helt paralyserad och började nästan gråta när jag såg hur ont han hade. Efter en stund fick han en isglass för att dämpa ontet i hans mun och vad gör han inte då? Jo, han sätter i halsen. Stackars lilla lillebror!

Hur som helst. Jag är så glad över helgen och jag har haft så många mysiga stunder med Bassie och jag verkligen älskar min lillebror så högt och jag saknar honom en massa när jag inte träffar honom på länge och det värmer mig så himla mycket när det är mig han hela tiden ropar efter och mig han vill ha med över allt och mig han sträcker armarna efter.(Nu blev jag alldeles tårögd...) Min älskade lilla lillebror.



Bassie förra sommaren.

Tordag

Inget jobb i dag heller på Nisses... De behövde mig inte och jag har ont i ryggen. Det hugger i den och håller på. Dålig stil tycker jag!
Allmänt seg dag idag. Ingenting att göra. Dåligt med folk på nätet. Kollat en hel del på möbler på blocket. Vi måste ha en soffa först och främst. Har dammsugit huset och burit in ved. Så lite duktig har jag varit. Vattnat blommorna har jag gjort också men jag har inte dränkt orkidéerna..
I morgon ska jag åka till mamma. Ska ta med mig smyckena och visa för henne. Jag har nu sålt för 1436 på tre dagar. Rätt duktigt tycker jag. Har inte ens haft något party än. Fick två beställningar igår kväll som jag inte har någon underskrift på, det måste jag fixa. Har några som vill ha partyn. Dels ska jag visa smyckena på släktkalaset den 25e. Sedan näst nästa onsdag ska jag visa smyckena på målningskursen som pappas föredetta går på. Sedan vill Gunilla, Johannas mamma ha ett. Jessicas mamma vill ha ett. Mamma ska ha ett sen också. Puline ska ha. Ellinore kanske också vill ha ett. Får kolla med henne om det. Så det ska väl förhoppningsvis inte bli något större problem att komma upp i de där 6000kr de första två månaderna.

Ska pussa på Bassie hela helgen. Jag måste ut till torp i morgon också, dom har tydligen fått in öronmuffar på stadium och jag får ont i mina öron på morgonen! I need earmuffs!
Har pratat lite med Kåss idag också. Det var trevligt, var ett tag sedan. Hon ska också med på släktkalaset :D

Pappa kommer snart hem och då ska vi åka iväg och äta Pizza. I måndags började ju älgjakten och då var det någon i pappas jaktlag som sköt en älg. Den styckade dom upp igår så pappa kom hem med ungefär 40kg älgkött som vi har paketerat nu. Hela frysen är full med älg :P Och kylen med för den delen.

Onsdag.

Vi börjar med dagen dåliga nyhet. Min bettskena har blivit sönder tuggad igen! Varför är alla hundar besatta av att tugga på min bettskena? Första gången var det Doris, Daniels familjs hund. Då fick jag betala halva priset för att få en ny bettskena. Denna gången var det Vinga, Marias Whippet. Denna gången får jag betala fullpris på bettskenan! Det är typ 1000kr. Har jag de pengarna? Nej, det har jag verkligen inte, så jag hoppas Maria tar det. Vi passar hennes hundar var annan onsdag när hon är på målarkurs här uppe vid oss. Vinga hämtade bettskenan ur min väska! Usch vad trött jag blir och usch vad arg jag blir. Nu kommer jag ha ont i tungan igen. Varför ska jag hålla på att tugga på tungan på nätterna för? Jäkla onödigt vill jag lova! Min tunga som börjat läka ihop sig fint nu sen sist bett skenan blev sönder tuggad!
Pust stånk och stön säger jag bara!

Till de goda nyheterna.
Jag har fått mina smycken från Dag och Natt nu som jag ska börja sälja. Så kom och köp allihopa! Smyckena fick jag i måndags eftermiddag och jag har redan 4st beställningar! Den 25e ska jag visa upp smyckena på släkt kalaset och hoppas på att få sålt lite då.



Och till de riktigt goda nyheterna!
JAG SKA FLYTTA HEMIFRÅN! Jag och Daniel fick den där trean som några andra före oss i kön tackat ja till, men de ångrade sig tydligen. Så vi får den istället! Lite över 70kvm är den på.


Så ser den ut. Inflyttning första december! Det ska bli sååååå förbannat skönt! (usräkta uttrycket)

HBT.ifokus



HBT i fokus är ett forum för alla Homo-, Bi-, Trans sexuella människor. I fokus är ett jätte stort nätverk med över 130 olika forum kategorier och HBT.ifokus.se är ett av de senaste i familjen. Här är alla accepterade och ingen diskrimenering är tillåten. Här får alla lov att vara de de är anonymt eller inte, det väljer man själv. Funderar du över din sexuella läggning, bara är nyfiken eller vet vart du själv ligger så kom in och bli medlem!

Lördag.

Godmorgon! Idag har jag sovit till 14.10. Då funderade jag på varför ingen väckte mig.. Kanske behövde jag sova eftersom att jag bara sov ett par timmar i går natt men jag sov ju bort hela dagen idag istället... Jaja, inget jag kan göra något åt nu men.. Jag åt frukost medans Jonna och pappa åt lunch/middag, det känns fint det.

Har tvättat tatueringen och smörjt in den och den ser riktigt fin ut! Geggigt och äckligt var det innanför plasten med all sår vätska. Blä. Men nu är den snygg och fin och REN.

Undrar vad man ska göra resten av dagen. Jag behöver fortfarande städa mitt rum... Undrar om man skulle få tummen ur och göra det idag tro?

Fredag

Usch en sån natt. Har nog sovit tre timmar eller något.. Inte trevligt alls.

Idag har varit en händelserik dag. Jag var en sväng på IKEA och köpte en låda som jag ska ha till alla berlocker och grejer. Jag ska börja sälja smycken för Dag och natt. http://www.dagochnatt.se/ Ska bli riktigt roligt att börja sälja. Hör av er om ni vill ha party sen.

Jag har också tatuerat mig.
 







Är riktigt nöjd!

Sedan har jag missat ett tåg och en buss, bra flyt va!

Onsdag

Idag har varit en bra och väldigt lång dag.
Började med att köra pappas bil till däckfirman där han skulle få nya brutala däck på sin bil. Sedan bar det av till skolan. Där väntade två tjejer från LO, facket, och informerade oss med massa fiffig information som är bra att ha! Sedan blev det kultur och stil historia. Vi lyssna på när marianne läste om tulpanen och tulpanhysterin, ganska intressant faktiskt. Sedan fick vi en uppgift som kanske inte var fullt så spännande men jag tycker ändå att det var intressant. Under lektionen gjorde jag massa annat också som inte hörde till. Jag kollade i böcker och försökte hitta en brudbukett jag sett men den kunde jag ju givetvis inte hitta i någon av alla böcker som fanns.. Just den boken måste vara någon annanstans.. :( Men jag fick i alla fall lite inspiration och har nu planerat vad jag ska göra både till demon och till bruden.
Efter lunch åkte jag till uddevalla och hämtade ut pappas bil, däcken är verkligen brutala! Och så körde jag hem med den. Vi kommer inte riktigt överens jag och Land Rovern.. Var väldigt nära flaket på en mötande lastbil, inte alls spännande, snarare blev jag väldigt rädd... När jag kom hem spanade jag i kylen och frysen och satte mig vid datorn en snabbis. Sedan gick jag ut till bussen och åkte ner till Kungälv. Ove, Daniels pappa ligger på sjukhuset där, han har lunginflamation och något annat som hade med lungorna att göra som jag inte kommer ihåg vad det var. Han ville ha snus och eftersom att jag ändå var i Kungälv gick jag förbi med snus till honom.
Sedan vid fem tiden kom Malin och plockade upp mig. Hon var jätte stressad för vi var sena till det smyckes partyt hon skulle hålla i. Jag ska också börja sälja smycken för Dag och Natt så jag var med för att se hur ett riktigt party går till. Det var mycket givande men det tog väldigt lång tid. Sedan åkte jag hem och pappa hämtade mig på Torp 21.15.

Nu har jag uppdaterat mig lite på internet och ska hoppa i säng. Ska jobba lite på Nisses växter i morgon. Så fruktansvärt bekväma arbets tider jag har där! Jag kommer på torsdagar, den tid jag kan vara där och går när jag är klar. Mycket smidigt. Ska sova länge i morgon!

Tisdag.

Vissa dagar går såååå fort och andra går sååå långsamt! Idag var en av de långsamma dagarna.. Gillar inte grupparbeten och jag gillar inte uppgiften vi fick.. Nej, det har inte varit någon kreativ dag idag inte...

Jag var hemma hos Caroline en sväng i dag. Gossade med Monikas råtta, mycket charmig fillur det där.

Nu sitter jag och är inne på min andra kopp te och äter rullar med ost och skinka. Mumma!

Suttit och stirrat en stund på youtube, på riverdance och Evolution of dance. Riktigt roligt faktiskt!

Utkast: ...


Måndag.

Fick svar på lägenheten idag. Ingen lägenhet för oss inte.. Dock står vi uppsatta på kö på en annan lägenhet, en tvåa. Det är några som tackat ja till den men de har inte hört av sig så på onsdag ska vi ringa och höra om de fortfarande inte hört av sig, och om de inte gjort det så får vi förhoppningsvis komma och titta på den lägenheten.

Har omplacerat mina möss idag. Emmi fick ta över dem. Så nu skulle jag egentligen behöva städa upp efter dem på mitt rum, hann inte det förut. Men jag orkar inte rikitgt. Jag vill läsa i min bok snart så.. Det blir nog ingen städning ikväll.. Får se när jag får tummen ur och gör det.. Det kan dröja ^^

Sådan fruktansvärt meningslös dag det har varit idag i skolan alltså! Vi har städat och skissat inför morgondagens arbete. HELA DAGEN! Vi kommer inte hinna med allt vi ska göra i morgon! Pust och stånk och stön säger jag bara. Som Rosita sa, jag gillar inte att ha vikarie!

Söndag

Slapphelg hemma hos Daniel. Färgat håret och sett på lite film. Sett de tre nya avsnitten av Heroes, denna säsongen kommer bli super bra! När jag kommer hem får jag se om jag kan hitta nya avsnitt från greys anatomy, det är verkligen en serie jag har saknat!

I morgon! Då, då, då! Då ska vi få svar om lägenheten! Vad dom har dragit ut på det! Hoppas verkligen inte att dom flyttar fram det ytterligare! Får ta och sjunka in i min bok nu så att tiden går lite snabbare.. Den går alldeles för långsamt tills i morgon! Suck..

Fredag.

Ledig i dag och bestämde mig för att i dag ska jag faktiskt få sova hur länge jag vill och jag tänker inte ställa klockan! Vaknade första gången lite innan 8 för då skulle jonna in i garaget under mig. Garage porten är lite skev så den är svår att slå igen och det har Jonna inte noterat än, hur man ska göra för att stänga den smidigt. Så hon stod och slog och slog och försökte slå igen den här garageporten. Och det skakade i hela mitt lilla hus när hon gjorde det och small och höll på.. Efter fjärde gången var jag påväg ut till henne men hon åkte iväg när jag kom ut, så hon fick tillslut igen porten. Sedan vaknade jag av mig själv ett antal gånger och så kollade jag på klockan och tänkte, nej, jag behöver inte gå upp än. Så jag gick upp 11.20 i dag. Kändes som att det var lite att ta i kanske men..

Borde ta och masa mig iväg och duscha och packa det jag ska ha med mig till Daniel..

Jag har suttit och läst igenom massa information på Stenungsundshems hemsida. Pappa sa något om deposition igår, och att den ofta kan ligga på en summa av tre månadshyror.. UGGH! tänkte jag. Det enda jag kan hitta om det är att första hyran ska vara betald när man hämtar ut nyklarna.

HAHAH! Det HAGLAR ute nu! Det var lite udda, tyckte inte det var kallt ute men men..

Jo, i alla fall. Så som jag förstår det så är det bara till att betala en månad iförväg. Alltså, att man betalar hyran för månaden som kommer istället för månaden som har varit. Och det känns som att en hyra i deposition är lite mer lagom än tre månadshyror, för det är ruggit dyrt!

Torsdag

Idag var jag på vårdcentralen. Fick min läkare att skicka iväg en remiss till plastikkirurgin och ortopeden. Plastikkirurgin mest för att se om dom ser det som ett alternativ att förminska mina bröst för att bli av med mitt rygg ont, vill väl mest ha så mycket information som möjligt inom det området innan jag ens kan överväga att försöka våga göra det. Och ortpoeden för att kolla mina knän. Jag är trött på att ha ont i min kropp!

Jag var också och hämtade Bassie på dagis, han blev jätte glad. Så åkte vi till Ljungskile och fikade och sedan åkte vi tillbaka till mamma och Peters jobb lagom tills dom slutade. Riktigt mysigt. Det där pusslet jag köpte lär det ju dröja ett tag tills innan han kan lägga, men han blev glad för att det var en traktor på :)

Vad har jag gjort mer? Jo, vi fick inget svar om lägenheten idag heller.. Suck.. Får vänta tills på måndag. Har räknat lite på om jag kan få det att gå ihop och jag kommer förhoppningsvis gå ett par hundra plus i månaden, men då har jag inte råd att bli sjuk... Får be Daniel göra det samma, räkna på vad han får in i månaden och vad han kommer lägga pengarna på.

Jag har letat efter lite bakgrundsbilder till bloggen. Hittade massor.
http://www.glitter-graphics.com/ är en bra sida med bakgrundbilder man får använda gratis. Ska se om jag kan få till det nu..

Onsdag

Denna veckan gjorde vi brudbinderi i skolan. Alla fick välja en tidsepok och göra en brudbukett till den stilen som fanns då. Jag valde att arbeta i Barocken som är väldigt överdriven och pampig, tvärt emot det enkla och effektfulla som jag gillar. Jag gjorde en biedermeier bukett vilket är en konformad bukett. Det var riktigt jobbigt med resultatet bled helt ok.



Det var många andra som gjorde riktigt snygga buketter också!

Idag pratade Daniel med folket på Stenungsundshem och besiktningsmannen tyckte som vi, att lägenheten behövde en helrenovering, så vi tackade ja till lägenheten. Nu ligger problemet i att någon mer också tackat ja till denna lägenheten så i morgon ska vi förhoppningsvis få reda på om vi får lägenheten eller inte. Om vi får den blir det inflyttning den 1e december.

På torsdagar är den enda lektionen jag har småföretagande, som inte alls var vad jag trodde att det skulle vara. Plus att den läraren vi ska ha i det ämnet inte kommer förens nästa termin, så jag ringde skolan när jag kom hem i dag och dom tog bort den kursen åt mig. Jag har nu två helt lediga dagar! Mycket skönt! Framför allt nu när jag i november ska börja jobba så pass mycket.

Jag ska omplacera mina möss, ska ta med dom till en jag käner i Göteborg som får ta över dom. Jag undrar vart mitt musintresse tog vägen egentligen.. Jaja, hur som helst kommer dom få det bättre nu.

Jag håller också på att prata med en uppfödare av ragdolls och ska ev köpa en av henne om jag får ihop pengarna till det.  Ska också prata med Daniel om det och se vad han tycker om saken, har ingen aning om vad han tycker. Han vill ha katter och jag tycker att ett hem känns fruktansvärt tomt utan katter, har alltid haft katt. Sedan funkar det ju sådär med katt och möss. Det är klart att det kan gå men man vill ju inte att det ska hända någon olycka...

I morgon ska jag åka till vårdcentralen och se om jag kan få en remiss till någon specialist med mina knän och min rygg. Efter det ska jag låna mammas bil och åka och hämta Bassie på dagis, sedan ska vi åka till Ljungskile och fika tills mamma och peter slutar jobbet. Det ska bli riktigt mysigt. Hoppas att han blir glad. Han ska få pusslet jag köpte till honom på bokmässan då också. Tror inte att han klarar av att lägga det än dock, men övning ger färdighet och det är faktiskt en traktor på pusslet. Han älskar verkligen traktorer! Han har bara lagt pussel med knoppar på som man lägger i en avgjutning för just den pusselbiten, det här är ett "riktigt" pussel med hela 9 bitar tror jag det är som ska sammanfogas till en bild. Och för er som inte vet har han inte fyllt två år än, så det blir svåra grejer. Får se om jag stannar hos mamma över natten eller inte. Åker till Daniel på tjörn på fredag.