Uppdatering

Ja, det här med att blogga har jag väl inte riktigt hunnit med det senaste. Jobbar ju hela dagarna, eller praktiserar kanske är bättre ord. Men jag jobbar lite där emellan också. Så det är fullt upp hela tiden.

Det går fort framåt i lägenheten i alla fall. De ha tapetserat i vardagsrum, kök, lilla sovrummet och hallen. De har lagt in parkett i vardagsrummet och i dag skulle mattläggaren vara där och lägga in mattorna, men i vilka rum vet jag inte, i alla fall i lilla sovrummet. Där ska vi under helgen flytta över alla saker så att de kan börja i stora sovrummet.

De beräknar vara klara på onsdag så på torsdag ska städföretaget jag jobbat för dit och göra byggstädning. Så nästa helg flyttar vi in, lagom till att ta in granen :P

Tapeter

Rotade runt på nätet och hittade tapeterna vi ska ha.
denna hamnar i lilla sovrummet. Lite svårt att se kanske men den är ganska mörk grå randig i olika grå toner.

Denna hamnar i vardagsrummet. Med fondtapeten på en hel vägg utan dörrar och fönster.

Denna hamnar i stora sovrummet. Fondtapeten på samma vägg som den i vardagsrummet, så det är fondtapeterna man ser när man kommer in i lägenheten.

Denna i grått blir det i hallen. Der är också ganska svårt att se hur den ser ut, men den blir också i grått. I ovalerna blir det silvriga ovala fält som är blanka. Det är inte mycket vägg i hallen, men det är snyggt med en riktigt fin tapet direkt när man kommer in i lägenheten.


Denna blir det i köket. Är helt förälskad i den.

Flyttningen ja...

Det gick ju sådär med den igår kan man ju säga.

Dagen började inte så bra, pappa fick migrän och mådde jätte dåligt så det drog ut på tiden innan vi kom hemfrån pappa. Sedan vid ungefär 12.30 har vi packat klart allting hos mamma. Då ringer Daniel. Lägenheten var ju besiktigad för ungefär en månad sedan och vi fick beskedet om att den skulle helrenoveras men att vi var tvungna att bo i den under tiden. Och när de som bott i lägenheten innan oss lämnat in nyckeln igår utfördes en städbesiktning, hon som gjorde den dömde ut lägenheten, vilket innebär att vi kan inte bo där innan de gjort något provisoriskt med badrummet där det är massa mögel. Sedan var för övrigt lägenheten inte ordentligt städad heller... Så där står jag, färdig packat med allt jag äger och har i en lastbil.

Vi fick i alla fall köra ner allting till lägenheten och ställa in allting i ett rum. När vi kom in luktade det kattpiss och inrökt i hela lägenheten, varken jag eller Daniel kände någon sådan lukt när vi var där och tittade på lägenheten. Inte heller såg vi hur illa lägenheten verkligen såg ut, det syntes ju inte med alla möbler. Daniels pappa fick jagat dit chefen. Vi har sedan vi bestämt oss för att ta lägenheten försökt få dom att förstå hur illa lägenheten ser ut, men de måste ju lite på besiktningsmannen som var där och gjorde kollen. Hoppas att han får höra ett och annat ord om detta. Men i alla fall, chefen, Robert, kom dit och när han kom in i lägenheten sa han, det är en sådan här dag man inte är stolt över att vara chef för ....

Robert var riktigt bra, han gjorde det bästa av situationen, han förstod vad det innebar för mig att ha allt jag äger och har i lägenheten där vi inte kan bo. Han erbjöd oss en annan lägenhet under tiden de helrenoverar lägenheten, men vi bor hemma hos Daniels föräldrar tills dess att de är klara. Han ringde till företagen som ska utföra renoveringen och sa till dem att detta är prioritet nummer 1, allt annat de har får läggas åt sidan så länge. Han la till en del saker som besiktnings gubben inte tagit med på saker som behöver renoveras, bland annat några mattor och dörrna. Vi får även en ny kyl-frys, den var rostig innuti, och när han ändå var igång fick mamma med en ny spis.

Vi var också iväg till företaget som ska måla och tapetsera för oss, och hämtade tapetkataloger. Lägenheten kommer gå i grått, i massa fina tapeter, kommer bli skit snyggt. När jag var där i morse, för att lämna nycklarna till dem så sa han som äger företaget att fondväggar kostar 300kr extra per vägg, det skulle alltså bli 600kr för oss att lägga till emellan. Och så tittade han på mig och så sa han, nej, lägenheten ser ut som skit så det slänger vi med också.

Det kommer en kille som ska slipa och lacka om vardagsrums golvet i dag och de börjar riva ner gamla tapeter, spackla över hål och sådant i dag. De har också beställt tapeterna så de kommer i morgon. När golvet i vardagsrummet är klart måste vi flytta ut alla saker från sovrummet dit ut så att de kommer åt mattan där inne. Idag kommer också ett företag dit och ska mäta skåpsluckorna, de ska bytas ut tillsammans med bänkarna. Det blir björk på luckorna och skiffer på bänkskivorna.

Det som gör mig så förbannad över det hela är att vi har tjatat på dom om hur lägenheten ser ut och att de borde renovera innan vi flyttar in. Men att ingenting händer innan jag står där med allt jag äger och har i en lastbil! Men jag är inte så arg längre för allting verkar lösa sig på bästa tänkbara sätt. Vi får allting gjort så snabbt som möjligt och vi får med saker på renoverings listan som vi kanske inte fått med annars. Senast de renoverade något i den lägenheten över huvudtaget var 1993.

Tänkte åka dit i dag efter att Daniel slutat jobbet och de är klara i lägenheten för dagen och se hur långt de har kommit, vattna blommorna jag ställt dit, stuva undan lite lösa grejor, fota lägenheten, och plocka med en låda med bas mat varor vi fick av pappa som kan ta lukt av färgen och sånt i lägenheten.

En helvetisk dag igår som troligen kommer sluta ganska så bra i slutändan.